Strona: Konkurs EkoMasters / Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa

Dane kontaktowe

Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa
Politechnika Rzeszowska
Al. Powstańców Warszawy 8
35-959 Rzeszów

 

Konkurs EkoMasters

2023-10-16
konkurs

Co warto zmienić na uczelni, żeby była bardziej eko? Zgłoś swój pomysł!

 W czwartej edycji Konkursu EkoMasters do wygrania jest 5000 złotych. Nagrody podzielone zostaną między zespoły, które przedstawią najlepsze zdaniem jury projekty.

Przyślij swój proekologiczny postulat, pomysł na zmianę lub konkretny projekt!, Na autorów najciekawszych propozycji (studentów lub doktorantów) czekają:

a. I nagroda– 2.500 zł,

b. II nagroda– 1.500 zł,

c. III nagroda– 1000 zł.

 Można wysłać więcej niż jedno zgłoszenie i zdobyć kilka nagród.

 Zgłoszenie należy przesyłać do 23 października 2023 r. przy pomocy formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie ekokampus.fjk.org.pl. O projektach wyróżnionych w poprzednich latach można przeczytać w dziale „publikacje”.

 W tym konkursie pracuje się zespołowo. Zgłoszenia przesyłane są przez zespół składający się z od 2 do 6 osób. Zadaniem uczestników jest zaprezentowanie postulatu, pomysłu lub projektu na zmianę uczelni, wybranej jednostki organizacyjnej uczelni lub postaw osób tworzących społeczność akademicką, której efektem może być zmniejszenie negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Zgłoszenie konkursowe może mieć dowolną formę (możliwe jest wykorzystanie różnorodnych form, np. opinia, apel, analiza, relacja, kosztorys inwestycyjny itp.).

 Wyniki zostaną ogłoszone w czasie Gali Akademickiej w Warszawie w listopadzie br.

 Zadanie publiczne współfinansowane ze środków Ministerstwa Edukacji i Nauki otrzymanych w 2023 r. w ramach konkursu „Organizowanie i animowanie działań na rzecz środowiska akademickiego”.

Powrót do archiwum aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję