Strona: Egzamin sprawdzający dla kandydatów na studia II stopnia / Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa

Dane kontaktowe

Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa
Politechnika Rzeszowska
Al. Powstańców Warszawy 8
35-959 Rzeszów

 

Egzamin sprawdzający dla kandydatów na studia II stopnia

Egzamin sprawdzający dla kandydatów na studia II stopnia na kierunku: Mechanika i Budowa Maszyn, Zarządzanie i inżynieria produkcji, Inżynieria środków transportu, Inżynieria Materiałowa, Mechatronika

Termin egzaminu

Obowiązkowy egzamin sprawdzający kwalifikacje i kompetencje wymagane do podjęcia studiów drugiego stopnia  odbędzie się:

23 stycznia 2026r. (piątek) sala L-34

  • Zarządzanie i inżynieria produkcji godz. 8.00
  • Inżynieria środków transportu godz. 10.00
  • Inżynieria Materiałowa 10.00
  • Mechanika i budowa maszyn godz. 11.00
  • Mechatronika godz.12.00

Kandydaci zgłaszają zamiar udziału w egzaminie do Dziekanatu na siedem dni przed wyznaczonym terminem egzaminu.

Zarządzanie i inżynieria produkcji 

mgr Aneta Kołcz 

bud. L-28, pok. 120

tel: 17 865 1820
e-mail: akolcz@prz.edu.pl

Mechatronika

mgr  Ewa Kawalec

bud. L-28, pok. 125 a

tel: 17 865 1205
e-mail: ekawalec@prz.edu.pl

Mechanika i budowa maszyn

mgr Małgorzata Misiak

bud. L-28, pok. 127

tel: 17 865 1920
e-mail: mmisiak@prz.edu.pl

Inżynieria materiałowa 

mgr inż. Angelika Gorczyca

bud. L-28, pok. 119

tel:  17 865 1441
e-mail:  agorczyca@prz.edu.pl

Inżynieria środków transportu 

mgr inż. Zuzanna Ziemianin

bud. L-28, pok. 119

tel: 17 743 2442
e-mail: zziemianin@prz.edu.pl

Egzamin sprawdzający posiadane przez kandydata kwalifikacje i kompetencje, wymagane do podjęcia studiów drugiego stopnia na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn, Zarządzanie i inżynieria produkcji, Lotnictwo i Kosmonautyka, odbywa się zgodnie z „Regulaminem przeprowadzenia egzaminu sprawdzającego”, obowiązującym na Wydziale Budowy Maszyn i Lotnictwa (odnośnik poniżej)

Wykaz zagadnień.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.