Strona: CYKL SEMINARIÓW BSH na WBMiL ZAKOŃCZONY / Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa

Dane kontaktowe

Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa
Politechnika Rzeszowska
Al. Powstańców Warszawy 8
35-959 Rzeszów

 

CYKL SEMINARIÓW BSH na WBMiL ZAKOŃCZONY

2025-04-16
, red.  Wiesław Frącz
Uczestnicy wydarzenia
Cykl seminariów nt. „Podstawy projektowania wyrobów z tworzyw sztucznych” zorganizowanych przez pracowników firmy BSH oraz Katedry Przeróbki Plastycznej dobiegł końca.
W piątek 11 marca studenci z Wydziału WBMiL (m.in. z Koła Naukowego PRz Polycomp) wzięli udział w spotkaniu, które wyjątkowo, odbyło się na terenie firmy BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego sp. z o. o. w Centrum Badań i Rozwoju małego AGD, przy ul. Hofmanowej w Rzeszowie i zakończyło cykl spotkań odbywających się regularnie od 11 grudnia 2024 roku w Sali Rady Wydziału Budowy Maszyn i Lotnictwa.
W trakcie spotkania studenci zwiedzili laboratoria firmy BSH w nowo otwartym budynku R@D i zostali zapoznani, m. in.  ze sposobami testowania produkowanych przez firmę BSH wyrobów oraz metodyką badań ich dokładności kształtowo - wymiarowej.
Po zakończeniu prezentacji laboratoriów przeprowadzone zostało, przez konstruktorów firmy BSH, zaplanowane szkolenie z zakresu wymiarowania wyrobów z tworzyw sztucznych, sposobów weryfikacji ich poprawności geometrycznej i wymiarowej.
Studenci zapoznani zostali z doborem baz pomiarowych w cyfrowym środowisku wytwarzania wyrobów z tworzyw sztucznych oraz różnicą między wymiarowaniem liniowym i geometrycznym (GD&T) w myśl zasady od funkcji do wymagań geometrycznych. Omówiono także lokalne układy pomiarowe oraz porównano specyfikacje i wymiarowanie 3D (PMI) z rysunkami 2D.
Na zakończenie seminarium odbyło się wręczenie certyfikatów ukończenia szkolenia dla wyróżniających się i regularnie uczestniczących w spotkaniach studentów.
Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.