Strona: Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa / Strona: 7

Dane kontaktowe

Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa
Politechnika Rzeszowska
Al. Powstańców Warszawy 8
35-959 Rzeszów

 

Aktualności

31 Sty

Pierwsze miejsce naukowców w konkursie ESA Technology Transfer Competition

31-01-2024 r.
Zespół „HydroPure” – mgr inż. Natalia Marszałek, dr inż. Marta Żyłka, dr hab. inż. Andrzej Majka, prof. PRz zaproponował transfer technologii z sektora kosmicznego na potrzeby technologii wodorowych.
29 Sty

Termin składania - 20.02.2024 r.

29-01-2024 r.
Termin składania podań w przypadku długu dopuszczalnego/ powtarzania semestru/zajęć
 
22 Sty

Rekrutacja na studia podyplomowe Zapewnienie Jakości w Produkcji Lotniczej

22-01-2024 r.
Rekrutacja trwa od 22.01.2024 do 19.02.2024
17 Sty

Student inżynierii materiałowej na stażu w Instytucie Empa w Szwajcarii

17-01-2024 r.
Instytut Empa to centrum badawcze wchodzące w skład Swiss Federal Institutes of Technology Domain – związku szwajcarskich uniwersytetów i instytucji badawczych.
 
15 Sty

Pierwsza na świecie poczta łazikowa

15-01-2024 r.
Poczta łazikowa polegała na przewiezieniu przesyłek pocztowych za pomocą łazika marsjańskiego Legendary 2.0, przygotowanego na tę okazję przez studentów z Koła Naukowego Lotników Legendary Rover.
02 Sty

10 stycznia 2024 r. Publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr. Bogumiła Cieńka

02-01-2024 r.
Wpływ domieszek Co, Mn i Cr na strukturę elektronową i właściwości magnetyczne półprzewodnika ZnO
 
30 Lis

Zmarł Docent Adam Batsch

30-11-2023 r.
Z głębokim żalem i smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci doc. dr. inż. Adama Batscha.
27 Lis

8 grudnia 2023 r. Publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr. inż. Artura...

27-11-2023 r.
Analiza wpływu dodatku etanolu do oleju napędowego na parametry strugi w zasobnikowym układzie wtrysku silnika o zapłonie samoczynnym
 
Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.